Sarvikallion retki 13.7.2021

Ensimmäiset mustikat ja omat eväät maistuivat tälle urhoolliselle pyöräilijälle.

Retki Sarvikalliolle kimppakyydein ja polkupyörällä tehtiin  ti 13.7. helteisessä säässä lämpön ollessa + 30 astetta.

 

Retkelle osallistui 8 jäsentä, joista yksi rohkea pyöräilijä.

Osa porukasta teki 2,2 km lenkin ja muutamat tyytyivät 1,1 km lenkkiin. Ensimmäiset mustikat olivat kypsyneet ja metsän siimeksessä oli mukava kulkea.

Grillaus jätettiin pois koska alueellamme oli voimassa metsä- ja ruohikkopalovaroitus ja tänä aikana tulenteko oli kielletty myös tulipaikoilla. Omat eväät maistuivat näköalapaikalla ja juttua riitti pitkän koronatauon jälkeen. Yksi rohkea kävi pulahtamassa järvessä.

"Järven länsirannalla sijaitseva Sarvikallio oli keskeinen paikka Tuusulanjärven taiteilijayhteisön piirissä. Siellä Venny Soldan-Brofeldt, Pekka Halonen ja Eero Järnefelt maalasivat usein. Varsinkin Eero Järnefeltille Sarvikallio toi mieleen Kolin jylhät maisemat ja hän nimittikin tuon paikan pikku-Koliksi. Tuusulanjärven rantojen korkein kohta oli myös tärkeä kohtaamispaikka, siellä käytiin perheiden kanssa usein retkellä.

Korkealta Sarvikalliolta avautuu edelleen kaunis näköala Tuusulanjärvelle. Sarvikallion korkein kohta ulottuu 25 metrin korkeuteen Tuusulanjärven pinnasta. Alue onkin yksi etappikohteista liikuttaessa Tuusulanjärven kulttuurimaisemassa ja tutustuttaessa Keski-Uudenmaan järvenrantaluontoon.

Sarvikallion laella on tulipaikka, lähistöllä sijaitsevat myös puuvaja ja käymälä. Näköalakallion alapuolella järven rannalla on pieni laituri, jonne johtavat portaat. Sarvikalliolle pääset myös vaikkapa sup-laudalla tai veneellä.

Sarvikallion paikoitusalueelta pääsee näköalapaikalle joko suoraan hiekkatietä kävellen (n. 600 m) tai uuden Seittelinreitin kautta. Seittelinreitti kulkee ympyränmuotoisesti (yht. 3. 4 km) monimuotoisen metsämaiseman läpi ja se on tarkoitettu sekä jalan liikkuville että pyöräilijöille. Suositeltu reittisuunta on myötäpäivään."

Irma oli retken järjestäjä yhdessä Paulan kanssa.