Tuetut lomat

Mitä on tuettu loma?

Viisi lomajärjestöä järjestää vuosittain tuettua lomaa ihmisille, joilla muuten ei olisi mahdollisuutta lomaan kodin ulkopuolella. Lomat myönnetään taloudellisin, sosiaallisin, ja terveydellisin perustein. Esm. pienituloisuus, yksinhuoltajaisuus, työttömyys, yksinäisyys ja sairaudet vaikuttavat loman saamiseen.

Lomaan kuuluu majoitus, täysihoito ja ohjelma. Lomailija maksaa omavastuuosuuden (100-150€) ja matkat lomakohteeseen.

Tuettuja lomia järjestetään eri teemoista lapsiperheille, aikuisille ja ikäihmisille. Erityisryhmien vertaistukilomat tavoittavat esm. erilaisista vammoista tai sairauksista kärsiviä ihmisiä. Tuetuilla lomilla on kohderyhmälle  suunniteltua ohjelmaa, kuten ohjattua liikuntaa, pelejä ja leikkejä.

Kuka tahansa Suomessa vakituisesti asuva voi hakea tuettua lomaa. Tuetulle lomalle voi päästä korkeintaan joka toinen vuosi.

Lomalle voi hakea viiden eri järjestön kautta. STEA tukee tuettujen lomien järjestämistä Veikkauksen tuotoista.

Ryhmäloma yhdistyksen kautta

Terveyskasvatusseura on jättänyt ryhmälomahakemuksen v.:lle 2023 kahdelle lomajärjestölle, joka on suunnattu ikäihmisille kevät-syyskaudelle. Päätös loman saamiseen saadaan syyskuussa ja siitä ilmoitetaan näillä sivuilla ja paikallislehdissä.

Tässä linkit, jos haluat tutustua ennakkoon;

Solaris-lomat ry

Hyvinvointilomat ry