SYYSRETKI 03.09.2019

Aika: 3.9.2019
Paikka: Tervakoski, Riihimäki, Hyvinkää

JÄRVENPÄÄN TERVEYSKASVATUSSEURA TEKEE

Tiistaina 03.09.2019 SYYSRETKEN kolmeen kohteeseen.

(Tervakoski, Riihimäki, Hyvinkää)

Ensimmäinen kohteemme on Napialan Wanha Koulu-museo joka antaa:

Vanhemmille vierailijoille matkan koulumuistoihin ja nuorille kävijöille ikimuistoisen retken entisiin kouluaikoihin. Kaksi ja puolituntia kestävä ohjelmamme sisältää: aamukahvituksen/tee/leivonnainen

- tutustumme itse kouluun ja sen esineistöön

- tunnin aikana saamme sitä wanhan ajan koulutuntiopetusta

- harjoittelemme  musteella kirjoittamistamista,

- kerromme koulumuistoja vallankin  koulumme alkuvuosilta

Toinen kohteemme on  Suomen lasimuseo,  Riihimäellä sijaitseva

museo,  joka on  keskittynyt lasiesineiden ja niiden valmistuksen historiaan.

Lounasravintola Kehrässä nautimme laadukkaan buffetlounaan ja sen jälkeen opaamme opastuksella käymme tutustumassa monipuoliseen ja upeaan lasituotantoon. Myös lasitehtaan myymälässä on hyvä valikoima suomalaiseen lasiin liittyvää.

Huom! Jos olet vieraillut useampia kertoja Suomen lasimuseossa on sinulla mahdollisuus lasimuseon kierron aikana vierailla vieressä sijaitsevassa:

Suomen metsästysmuseossa näyttelyt tarjoavat monipuolisen katsauksen suomalaisen metsästyksen kymmentuhatvuotiseen historiaan – elinkeinosta harrastukseksi. Myös perusnäyttely: Jahdin lumo kertoo omaa tarinaansa.

Kolmas kohteemme on Suomen Rautatiemuseo Hyvinkäällä.

Suomen Rautatiemuseo on rautatieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo. Se sijaitsee yksityisen Hangon-Hyvinkään rautatien entisellä asema- ja varikkoalueella, joka on peräisin 1870-luvulta.

Perusnäyttely on jakaantunut eri rakennuksiin museon alueella:kolmeen näyttelyhalliin, veturitalliin, asemaan ja kasarmiin.

Perusnäyttelyssä kerrotaan rautatieliikenteen ja matkustamisen historiasta sekä rautatieläisten ammattikunnasta. Esillä on mm. höyryvetureita, Lättähattu sekä Venäjän keisarilliset vaunut.

Retken hinta 50 € jäsen ja 60 € ei jäsen. Hinta sisältää kuljetukset, opastukset, sisäänpääsyliput, 2 kahvitusta ja buffetlounas.

Retki maksetaan yhdistyksen tilille FI42 5092 0920 4017 73  VIITE 19994 15.08.2019 mennessä.

Ilmoittautuminen Maj-Lis Lehtiselle puh. 044 3470170 tai  mll.48@luukku.com .

Aikataulu: Keravan rautatietori 7.20, J:pään Virastotalo 7.40, Pajala 7.50, Kivipuisto 7.55 ja Jamppa 8.00