Ei enään uusia varauksia. Kysy peruutuspaikkoja.

Aulanko ja Iittalan Lasimuseo 22.8.2023

Järvenpään Terveyskasvatusseura järjestää tiistaina 22.8. retken Hämeenlinnan Aulangon kauniisiin maisemiin. Paluumatkalla poikkeamme Iittalassa, jossa nautimme iltapäiväkahvit ja vierailemme Iittalan Lasimuseossa.

Lähtö: Järvenpään vanha linja-autoas. klo 8.30 (Alankotie 1)
Paluu: Järvenpäähän n. klo 17.:00

Aulanko on kansallisesti tunnettu kulttuuri- ja vapaa-ajan kohde, jonka runsaasta tarjonnasta jokainen kävijä voi valita haluamansa elämykset. Näkötorni on innoittanut monia taiteilijoita vuosien varrella. Kansallismaiseman kerrotaan innoittaneen itse Jean Sibeliusta Finlandian säveltämisessä.

- Opastetulla luotoliikuntakävelyllä (n. 4 km) Puistometsän alueella tutustutaan Aulangon nähtävyyksiin ja kulttuuri-historiaan. Puistometsän kävelykierros vie meidät 1880-luvulla perustettuun maisemapuistoon. Luontoliikuntakävelyllä näemme Tuija metsän, Ruusulaakson huvimajoineen ja Joutsenlammen, missä aikanaan kuvattiin elokuvaa Kesäillan valssi. Kävelykierroksen aikana kuulemme Hugon ja Jannen tarinat ja kuulemme oppaan tarinoita alueen puista ja historiasta.

- Aamukahvi/tee heti perille päästyämme ja keittolounas nautitaan n. klo 12 Aulangon Luontoliikunta-keskuksen tiloissa.

- Uiminen Aulanko järvessä on mahdollista, uimapuku ja oma pyyhe mukaan!

Säänmukainen pukeutuminen. Sade ei ole este ulkoiluun.

Iittalan Lasimuseo
- Iittalan opastettu Lasimuseo kierros klo 15.00 (kesto noin 1 h) sisältää tutustumisen lasitehtaan historiaan museon perusnäyttelyssä sekä mahdollisuuksien mukaan käynnin lasitehtaan vierailuparvella ja nähdä lasinvalmistamista (=lasinpuhallusta). Täällä nautimme myös iltapäiväkahvit.

Jäsenhinta 60 € ja ei jäsen 70 €.

Ilmoittautuminen ja maksaminen 31.5. mennessä.

ILMOITTAUDU ALLA OLEVALLA LOMAKKEELLA

Lisätietoa; Eija Hyväri eijakhyvari@gmail.com tai puh. 
040 5616093

Maksut tilille: FI42 5092 0920 4017 73, viite 2082.