50-vuotta - "ajassa eläen"

Yhdistyksen 50-vuotis historiikin kokoaminen

Järvenpään Terveyskasvatusseura on tänä vuonna toiminut jo 50-vuotta ihmisten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin puolesta!

Olemme saaneet muutaman aktiivijäsenen ansiosta historiikin koottua ja siitä kiitos heille. Mukana ovat olleet Leena Aarrejärvi, Tuula Timperi ja Tuula Hälli.

Järvenpään Terveyskasvatusseura ry       ”50 vuotta – ajassa eläen”

Suomessa on noin 100000 rekisteröityä yhdistystä. Järvenpään Terveyskasvatusseura on niistä yksi. Olet ehkä kuullut yhdistyksestämme, joka on perustettu vuonna 1972. Vietämme siis 50-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Vuoden teemaksi on valittu ”50 vuotta – ajassa eläen”. Toimintamme aikana jäsenmäärä on vaihdellut kolmensadan molemmin puolin.

Korona on koskettanut yhteiskuntaa kaikilla tasoilla, myös yhdistystoimintaamme. Terveyskasvatusseura on paikallisyhdistys, jonka jäsenet tulevat Järvenpäästä sekä lähikunnista, lähinnä Keski-Uudenmaan alueelta. Yhdistys on avoin kaikenikäisille. Emme ole sitoutuneet poliittisesti, uskonnollisesti tai taloudellisesti valtakunnallisiin, kunnallisiin tai aatteellisiin järjestöihin. Toimimme vuotuisten jäsenmaksujen varassa.

Yhdistyksen jäsenmäärä kertoo, että toimintamme tarjoaa kiinnostavia mahdollisuuksia monelle. Olemme pyrkineet tarjoamaan vaihtoehtoja, joiden tavoitteena on edistää monipuolisesti ihmisten hyvinvointia sekä terveitä elintapoja. Tarjolla on ryhmiä allasjumpasta tuolijoogaan, unohtamatta kirjallisuudesta kiinnostuneiden lukupiiriä. Näiden lisäksi sosiaaliseen yhdessäoloon tarjoutuu erinomainen mahdollisuus kuukausittain tapahtuvissa päiväkahvitilaisuuksissa. Tilaisuudet alkavat alustuksella ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista. Aiheen alustaja on usein ulkopuolinen henkilö. Pullakahvit ovat aina kirvoittaneet ihmiset keskustelemaan. Päiväkahvitilaisuudessa saattaa olla myös musiikkiesityksiä ja yhteislaulukin voi raikaa.

Jos päiväkahvitilaisuudessa puheensorina on melkoista, on se myös linja-autossa matkalla konserttiin, teatteriin tai mielenkiintoiseen retkikohteeseen. Vuoden aikana ehdimme yleensä vierailla muutamassa teatteri- tai konserttiesityksessä ja muissa retkikohteissa. Kylpyläkin virkistää kovasti mieltä ja kehoa. Valitettavasti korona esti meitä monesta yhteisestä hauskasta. Onneksi tällä hetkellä epidemiatilanne on rauhoittunut ja voimme suunnitella ja toteuttaa yhdistyksemme jäsenten toiveita ja ehdotuksia. Perinteistä puurojuhlaa vietämme joulun alla iloisen ohjelman merkeissä.

Tarjoamme vapaaehtoista järjestötoimintaa. Hallituksessamme on yhdeksän aktiivista jäsentä.

Syyskokous valitsee marraskuussa uuden hallituksen. Kaikki hallituksen jäsenet eivät vaihdu kerralla, joten jatkuvuus on taattu. Jos hallitustyö kiinnostaa, olet oikea ihminen tulemaan mukaan aktiiviseen joukkoomme suunnittelemaan ja toteuttamaan jäsenten toiveita.

Tietoja toiminnastamme löydät kotisivuiltamme: jarvenpaan.terveyskasvatusseura.fi

ja paikallislehtien yhdistyspalstoilta, joissa ilmoitamme tulevista tapahtumista.

Tervetuloa mukaan Terveyskasvatusseuran monipuoliseen toimintaan!

Järvenpäässä, 6.7.2022
JTKS:n hallitus